Nieuws Gezondheidscentrum Dillenburg

Hier vindt u het nieuws van alle disciplines van Gezondheidscentrum Dillenburg in één overzicht.

Griepvaccinatie 2017

Gepost in Nieuws huisartsen

Kinderen en volwassenen met een medische indicatie voor de griepprik en voor mensen van 60 jaar en ouder ontvangen ieder jaar rond oktober een uitnodiging van de huisarts voor de griepprik.

Het geven van de griepprik op locatie Gezondheidscentrum Dillenburg vindt plaats vanaf 17.30 tot 19.00 uur op:

- Maandag 30-10-2017 voor de patiënten van dr. van de Troe

- Dinsdag 31-10-2017 voor de patiënten van dr. den Heijer

- Woensdag 01-11-2017 voor de patiënten van dr. Spruit

- Donderdag 02-11-2017 voor de patiënten van dr. van Selm

Voor de patiënten die niet in de gelegenheid zijn om op eerdergenoemde data de griepprik te komen halen zijn er twee inhaalmomenten gepland op donderdag 09-11-2017 en donderdag 16-11-2017 tussen 16.00 en 17.00 uur.

Het geven van de griepprik bij de verzorgingshuizen staat gepland op:

- Dinsdag 07-11-2017 in Hof van Alphen

- Woensdag 08-11-2017 in Driehoorne

- Donderdag 09-11-2017 in Zuidervaart

Voor vragen kunt u terecht bij de assistente.

Stoptober

Gepost in Nieuws huisartsen

Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. 28 dagen samen stoppen met roken vergroot de kans om het vol te houden met een factor vijf!

Het succes van Stoptober

Het geheim zit hem in de positieve aanpak en de steun die Stoptober biedt, waar je ook bent en wanneer je maar wilt. Via de Stoptober-app lees je wat stoppen met roken betekent voor je gezondheid, ontvang je tips en lees je wat je zoal kunt verwachten gedurende die 28 dagen. Via social media (Facebook, Twitter en Instagram) blijf je op de hoogte en sta je in contact met anderen die hetzelfde doormaken als jij en kun je ervaringen uitwisselen. Ook de filmpjes van onze vloggers zorgen voor een afleiding.

De afgelopen jaren hebben geleerd dat die positieve aanpak, de steun via de app én van andere stoppers het verschil maken. Je staat er nooit alleen voor. Bovendien zijn die 28 dagen natuurlijk goed te overzien. En wist je dat je na die 28 dagen vijf keer meer kans hebt om blijvend te stoppen?

Wilt u meer informatie? Kijkt u dan op www.stoptober.nl

Als u extra begeleiding wilt tijdens het stoppen met roken, of wil stoppen op een ander moment, dan kan assistente Samantha u begeleiden op het stoppen met roken-spreekuur. U kunt hiervoor een afspraak maken bij de assistente.

Afbeeldingsresultaat voor stoptober

Wandel je Fit!

Gepost in Nieuws fysiotherapie

Wilt u minder last hebben van lichamelijke en/of chronische klachten? Wilt u bewegen, maar niet alleen? Dan biedt Wandelfit uitkomst. Een laagdrempelig programma van 12 weken waarin u een start maakt naar een gezonde leefstijl.

Verminderde bezetting praktijkondersteuning

Gepost in Nieuws huisartsen

Door bijzondere omstandigheden hebben wij momenteel een minimale praktijkondersteuning. Voor patiënten die door de praktijkondersteuners worden gecontroleerd, bijvoorbeeld in het kader van diabetes, astma, COPD, hart- en vaatziekten of ouderenzorg, kan het betekenen dat uw afspraak wordt verzet of dat u wordt gevraagd (tijdelijk) naar een andere praktijkondersteuner te gaan.

Deze situatie duurt naar alle waarschijnlijkheid tot en met september.

Hartelijk dank voor uw begrip.

Kinderbekkenfysiotherapie

Gepost in Nieuws fysiotherapie

Onze kinderfysiotherapeut is vanaf nu ook bevoegd kinderbekkenfysiotherapeut!
Dit betekent dat zij ook is gespecialiseerd in alle plas- en poepproblemen bij kinderen.

U hoeft geen verwijzing te hebben om een afspraak te maken, zij is aanwezig op maandag en donderdag.

Daluren abonnement!

Gepost in Nieuws FysioSport

Vanaf 1 oktober 2017 tot 1 april 2018 is het mogelijk om voor de vrije training een 'daluren' strippenkaart aan te schaffen. Hiermee kunt u in de genoemde uren extra voordelig trainen! 
Informeer naar de prijzen en voorwaarden bij de FysioSport of via info@fysiovdberg.nl.

 

MAANDAG
20.30 - 21.30 daluren abo
WOENSDAG
17.00 - 21.30 daluren abo
DONDERDAG
17.00 - 21.30 daluren abo
VRIJDAG
17.00 - 19.00 daluren abo

Praktijkondersteuner Anita Koole

Gepost in Nieuws huisartsen

Anita Koole gaat zich twee dagen per week bezig houden met andere taken binnen de gezondheidszorg. Hierdoor is het mogelijk dat u voor uw diabetes of astma/COPD onder begeleiding komt van een andere praktijkondersteuner.

Het team van praktijkondersteuners is uitgebreid met twee nieuwe gezichten: Iris Griffioen en Wieneke van Ommen. Zij zullen met veel enthousiasme Anita’s taken overnemen.

Winnaar innovatieprijs

AchmeaEerstelijnsInnovatieprijs

De apothekers, fysiotherapeuten en huisartsen van Gezondheidscentrum Dillenburg hebben de Achmea Eerstelijns innovatieprijs gewonnen omdat zij op basis van gelijkwaardige samenwerking zeer goede, samenhangende zorg voor patiënten met een chronische aandoening neerzetten.

Gecertificeerd

Gezondheidscentrum Dillenburg levert kwalitatief hoogstaande en transparante zorg: Apotheek de Hoge Zijde en fysiotherapie van den Berg zijn HKZ gecertificeerd en de huisartsenpraktijken zijn NEN-EN 15224 gecertificeerd.