De huisartsen

Hieronder stellen de huisartsen van Gezondheidscentrum Dillenburg zich aan u voor.

Hans van Selm

Hans van Selm

Huisarts

Even voorstellen: geboren in 1958 in Den Haag. Op m'n 11e verhuisd naar Wassenaar en vanaf m'n 13e wist ik dat ik arts wilde worden. Dat is gelukt. In 1986 ben ik cum laude als arts afgestudeerd. In ben toen als militair-arts gaan werken. Van 1988 tot 1990 volgde ik de huisartsopleiding aan het Universitair Huisartsen Instituut te Leiden. Daarna ben ik voor de Landmacht blijven werken. Naast het werk bij de Landmacht ben ik ook als waarnemer gaan werken in Alphen a/d Rijn bij dr. Eradus en dr. Wijnmaalen. In 1994 heb ik de praktijk van dr. v/d Steen overgenomen. Al snel werd mij duidelijk dat de toekomst van huisartsen ligt in samenwerking. Daarom heb ik mij vanaf 1998 actief bezig gehouden met de vorming van het centrum. Vanaf 2005 ben ik ook opleider van huisartsen. Naast huisarts ben ik ook actief op bestuurlijk gebied bij diverse organisaties.

Tot slot; ik ben getrouwd en heb (helaas) geen kinderen.

Marc Spruit

Marc Spruit

Huisarts

Als kind wilde ik al arts worden. Helaas werd ik uitgeloot voor geneeskunde, waarna ik ben begonnen met de studie biomedische wetenschappen in Leiden. Na twee jaar ben ik via een nieuwe wettelijke regeling alsnog begonnen aan geneeskunde. Uiteindelijk heb ik beide studies voltooid. In 2005 ben ik begonnen aan het eerste jaar als huisarts in opleiding bij dr. van Selm. Het tweede opleidingsjaar heb ik gewerkt op de eerste hulp en de Nebo-verpleegafdeling van het Bronovo ziekenhuis in Den Haag, het laatste jaar bij dr. Stevens, huisarts te Zoetermeer. Het werken binnen het gezondheidscentrum Dillenburg beviel zo goed, dat ik na mijn opleiding gelijk in dienst ben getreden als HIDHA (huisarts in dienst van een huisarts) bij dr. Klein Haneveld, dr. Meekma en dr. van Selm. Op 1 januari 2010 ben ik dr. Klein Haneveld opgevolgd. Binnen het Gezondheidscentrum houd ik mij buiten het huisartsenvak bezig met IT-aangelegenheden. Als speciale interesse heb ik de Interne Geneeskunde.

Ik ben getrouwd en heb vier kinderen.

Ernst-Jan Troe

Ernst-Jan Troe

Huisarts

Ik ben geboren en opgegroeid in Voorburg. Na mijn middelbare school ben ik in 1991 geneeskunde gaan studeren in Leiden. In 2000 heb ik mijn studie afgerond en van 2000-2002 heb ik gewerkt als arts-assistent op de kinderafdeling van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. In 2002 ben ik begonnen aan mijn promotieonderzoek bij het Generation R onderzoek in Rotterdam naar etnische verschillen in foetale groei, geboortegewicht en zwangerschapsduur. Vanaf 2004 heb ik mijn promotieonderzoek gecombineerd met de huisartsopleiding aan het LUMC in Leiden. Mijn eerste jaar van mijn huisartsopleiding stage gelopen bij dr. van der Kooij in Aarlanderveen, en mijn derde jaar heb ik deels gedaan bij dr. Adam in Zoetermeer en tenslotte bij dr. van Selm. In juni 2008 ben ik in Rotterdam gepromoveerd en heb ik ook mijn huisartsopleiding afgerond. Na mijn huisartsopleiding ben ik aan de slag gegaan bij Gezondheidscentrum Dillenburg.

Ik ben getrouwd met Roos en wij hebben 3 kinderen, Tijn, Gijs en Fem.

Elske Vonk

Elske Vonk

Huisarts

Ik ben opgegroeid in Wieringerwerf, een klein dorpje vlakbij de afsluitdijk, waar mijn vader de dorpsdokter was. De appel valt niet ver van de boom en zo gebeurde het dat ik na mijn eindexamen op kamers ging in Leiden om geneeskunde te studeren en uiteindelijk huisarts werd.

Na mijn studie heb ik in het voormalig Diaconessenhuis in Leiden gewerkt op de afdeling Cardiologie. Daarna ben ik aan de huisartsopleiding begonnen die ik in 2015 heb afgerond. Tijdens de opleiding heb ik onder meer ervaring opgedaan in een groepspraktijk in Alphen aan den Rijn, een solo-praktijk in Zoeterwoude en een praktijk in de Schilderswijk in Den Haag. Het 2e opleidingsjaar heb ik stage gelopen op de spoedeisende hulp, in een verpleeghuis met een hospice en op een psychiatrische polikliniek. Na mijn opleiding ben ik als waarnemend huisarts aan de slag gegaan. Vanaf december 2016 werk ik 3 dagen per week in de praktijk.

Ik woon samen en heb 2 dochters.

Interesses: Dermatologie, preventieve gezondheidszorg, palliatieve zorg

Frank den Heijer

Frank den Heijer

Huisarts

Ik ben geboren (1985) in Den Haag en opgegroeid in Monster. Na mijn middelbare school ben ik verhuisd naar Leiden om aldaar te studeren. Eerst een jaar biologie en daarna de opleiding tot basisarts. Na mijn opleiding tot arts heb ik gewerkt op de afdeling kindergeneeskunde in het (toenmalige) Diaconessenhuis in Leiden. Hierna heb ik een jaar gewerkt op de kinder-intensive care van het LUMC en nog een half jaar op de afdeling cardiologie in hetzelfde ziekenhuis. In september 2013 mocht ik beginnen aan mijn opleiding tot huisarts. In september 2015 begon ik aan mijn derde en laatste jaar van mijn opleiding tot huisarts in gezondheidscentrum Dillenburg. Op 26 augustus 2016 ben ik officieel afgestudeerd als huisarts. Ik blijf 4 dagen werkzaam in Gezondheidscentrum Dillenburg als huisarts.

Vanaf 1 januari 2017 zal ik samen met dokter Vonk de zorg voor de patiënten van dokter Meekma overnemen.

Ik ben aanwezig op de praktijk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Ik woon samen met mijn vriendin Marjolein en heb zelf nog geen kinderen. Mijn interesses: cardiologie, kindergeneeskunde, chirurgische interventies, eHealth/ICT.

Carmijn van Duijn

Carmijn van Duijn

Eerstejaars huisarts in opleiding

Ik ben geboren in Leiden (1989) en opgegroeid in Katwijk. Na de middelbare school ben ik gaan studeren in Leiden. Eerst een jaar verpleegkunde, hierna een jaar academische pabo en vervolgens de geneeskunde opleiding. Na het afronden van laatstgenoemde studie heb ik een jaar op de cardiologie afdeling gewerkt in het LUMC.

Tijdens mijn studie heb ik als bijbaantjes o.a. in de thuiszorg en diverse verpleegtehuizen gewerkt.

Ik vind het fijn om patiënten laagdrempelig te benaderen en om de volle breedte van het medische vak te kunnen beoefenen. Sinds september 2018 werk ik in de praktijk bij dokter Spruit.

Momenteel woon ik samen met mijn vriend in Rotterdam.

Ellen Berntsen

Ellen Berntsen

Huisarts

Ik ben geboren en opgegroeid in Alphen aan den Rijn. Al vroeg wist ik dat ik huisarts wilde worden omdat mijn moeder in een huisartsenpraktijk werkte. Ik ben gaan studeren in Amsterdam aan het VUmc, het eerste jaar gezondheidswetenschappen, daarna de geneeskunde opleiding. Na een leuke stage bij collega dokter Spruit wist ik zeker dat de huisartsgeneeskunde het vak voor mij was.

Na mijn afstuderen als arts heb ik ervaring opgedaan in het ziekenhuis op de afdeling geriatrie, waar ik veel geleerd heb van oudere mensen met multi-problematiek en dementie. In 2014 ben ik gestart met de huisartsopleiding, het eerste jaar in een praktijk in Bergen en het laatste jaar in Amsterdam. In het tweede opleidingsjaar heb ik gewerkt op de kindergeneeskunde, spoedeisende hulp en tevens in de psychiatrie en het verpleeghuis.

Na een jaar waarnemen in verschillende praktijken kom ik weer terug bij mijn 'roots' in Alphen aan den Rijn. Ik werk op (dinsdag), woensdag en donderdag.

Ik woon samen met mijn vriend in Amsterdam.  

Interesses: ouderenzorg, dermatologie, interne geneeskunde.

Joey Leijten

Joey Leijten

Derdejaars huisarts in opleiding

Ik ben geboren in Rotterdam in 1988 en heb tot mijn 18e in Hellevoetsluis gewoond. Nadat ik uitgeloot was voor de studie Geneeskunde heb ik een jaar lang Bio-Medische Wetenschappen gestudeerd in Amsterdam.

Het jaar erna mocht ik gelukkig wel mijn droom waarmaken om in het prachtige Leiden het mooie doktersvak te gaan leren. Na het afronden van de studie Geneeskunde heb ik een aantal maanden op de Gynaecologie gewerkt en vervolgens twee jaar lang bij de Crisisdienst van de Psychiatrie. In het eerste jaar van de Huisartsopleiding heb ik gewerkt in Den Haag in de Archipelbuurt. In het tweede jaar heb ik een half jaar in het LUMC gewerkt op de Spoedeisende Hulp en de Kindergeneeskunde. Tot slot ben ik net klaar met mijn ouderenstage bij een verpleeghuis in Oegstgeest.

Hoewel deze stages erg leerzaam waren, heb ik weer veel zin om terug te zijn in de huisartspraktijk. Hans van Selm zal in dit laatste jaar van mijn opleiding tot huisarts mijn opleider zijn.

Ik woon samen met mijn vrouw nog een aantal weken in Leiden voordat we naar Nieuw-Vennep verhuizen.

Marieke Compier

Marieke Compier

Huisarts

Ik ben geboren en getogen in Leiderdorp. Na de middelbare school in Leiden ben ik naar Utrecht gegaan om Biomedische wetenschappen te studeren. Na het afronden van deze studie ben ik een versneld traject gestart om arts en klinisch onderzoeker te worden.

Na het behalen van mijn masterdiploma ben ik promotieonderzoek gaan doen bij de afdeling cardiologie in het LUMC. Mijn onderwerp was de behandeling van atrium fibrilleren. Ik ben uiteindelijk in september 2017 gepromoveerd aan de Universiteit Leiden. Na 3 jaar volledig aan wetenschappelijk onderzoek te hebben gewerkt ben ik in 2014 aan de slag gegaan op de afdeling kind- en jeugdpsychiatrie.

In september 2014 ben ik begonnen aan de huisartsopeleiding in Leiden. Mijn eerste jaar heb ik in gezondheidscentrum Dillenburg gewerkt bij dr. van Selm en dr. Meekma. Mijn laatste jaar heb ik in een praktijk in Gouda en in Voorschoten gewerkt. Ik heb de opleiding tot huisarts eind augustus 2018 afgerond en ga vanaf september aan de slag als waarnemend huisarts in gezondheidscentrum Dillenburg. 

Ik woon samen met Max en onze dochter en zoon in Leiderdorp.

Interesses: cardiologie, wetenschap, palliatieve zorg

Nick Scholten Meilink Lenferink

Nick Scholten Meilink Lenferink

Algemeen militair arts in opleiding

Ik ben geboren in Hengelo, Overijssel (1988) en opgegroeid in Saasveld, een klein dorpje in Twente.

Na de middelbare school heb ik Biomedische Wetenschappen gestudeerd in Nijmegen met daarna de studie Geneeskunde. Nadat ik eind 2018 basisarts ben geworden ben ik aan het werk gegaan bij Defensie. Eerst bij de keuringsdienst in Amsterdam en nu ben ik in opleiding tot Algemeen Militair Arts, een combinatie van huisarts/bedrijfsarts/SEH-arts voor de jongens en meiden van Defensie.

Om deze jongens en meiden goed te kunnen helpen zowel in Nederland als in missiegebied is het belangrijk dat ik veel leer van het huisartsen vak. Daarom werk ik tussen april en september in de praktijk bij dokter Troe.

’s Avonds rij ik terug naar Renkum (richting Arnhem) naar mijn lieve vriendin en twee schatjes van katjes.

Winnaar innovatieprijs

AchmeaEerstelijnsInnovatieprijs

De apothekers, fysiotherapeuten en huisartsen van Gezondheidscentrum Dillenburg hebben de Achmea Eerstelijns innovatieprijs gewonnen omdat zij op basis van gelijkwaardige samenwerking zeer goede, samenhangende zorg voor patiënten met een chronische aandoening neerzetten.

ISO9001 gecertificeerd

KIWA ISO9001 GHCDDe huisartsen van Gezondheidscentrum Dillenburg hebben van Kiwa een ISO9001 certificaat ontvangen voor kwalitatief hoogstaande en transparante zorg.