Kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in problemen rondom het bewegen en het bewegingssysteem van kinderen en jongeren (0-18 jaar). Kinderen zijn voortdurend in ontwikkeling, en soms treden er in dat proces problemen of achterstanden op. De kinderfysiotherapeut gaat dan samen met het kind en de ouders op zoek naar de oorzaak en een passende behandeling. Daarbij wordt gekeken naar medische, psychosociale en pedagogische factoren. Waar nodig werkt de kinderfysiotherapeut nauw samen met andere (zorg)partners rondom het kind.

Binnen de kinderfysiotherapie is ook veel aandacht voor ‘sensorische informatieverwerkingsproblemen’. Deze kinderen hebben zintuigen die niet goed samenwerken, en dat heeft invloed op het gedrag van een kind. Prikkels en informatie komen anders binnen. De symptomen zijn bij ieder kind verschillend; er zijn immers vele zintuigen en die werken ook nog eens bij iedereen anders.

Regine Valentijn, de kinderfysiotherapeut binnen de praktijk, is aangesloten bij de Nederlandse Stichting voor Sensorische Informatieverwerking (NSSI)